Stolica za hranjenje beba, u kojoj meri je korisna?

Stolica za hranjenje beba

Stolica za hranjenje beba, u kojoj meri je korisna?

Stolica za hranjenje beba:

Dečje stolice za hranjenje nisu samo komad nameštaja već predstavljaju dragocenu pomoć svim majkama. S obzirom na to da udobnost stolice utiče na apetit vašeg deteta, veoma je važno da izaberete pravu. Stolica za hranjenje je neophodna, ali je pitanje kako izabrati najbolju.

Za početak, važno je da odlučite u koju ćete je svrhu koristiti (da li samo za hranjenje) i koliko novca možete da izdvojite. Postoji ogroman asortiman ovih stolica, što roditeljima zaista otežava izbor. Većinom su to tradicionalno visoki modeli, najčešće od plastike, ili pak imaju metalnu konstrukciju. Svakako postoje i one koje se prave od drveta, pa su ekološki prihvatljivije, ali znatno skuplje.

Odgovarajući uzrast

Ovo je važan faktor prilikom izbora stolice, jer zaista postoji velika razlika između potreba i fizičkih odlika bebe od šest meseci i dve godine života. Vaš mališan raste i samim tim iziskuje i drugačiju stolicu. Upravo iz tog razloga najpopularniji i najprodavaniji model stolice za hranjenje jeste ona koja se lako transformiše, najčešće napravljena od drveta ili plastike.

Jedina mana ovakvog modela jeste to što je suviše težak i kabast, te ukoliko imate malu kuhinju, zauzeće previše mesta, pa je praktičnije da je smestite u veću prostoriju. Pozitivna strana ovakve stolice dakle je to što nećete morati da kupujete čitav komplet nameštaja za dete koje još raste, što je svakako ekonomičnija varijanta. Stolica koja se transformiše biće vam od koristi sve dok klinac ne napuni pet godina.

Stolice za putovanja

Ona ima posebnu konstrukciju, koja se pomoću kaiševa pričvršćuje za bilo koju stolicu s naslonom, a zahvaljujući pojasu dete će biti potpuno bezbedno. Postoji veliki izbor ovakvih stolica: s regulatorima visine, s pokretnim poslužavnikom… Najvažnije je da budu čvrste i stabilne. Činjenica je da ovakva stolica nije praktična za svakodnevnu primenu, ali će vam svakako poslužiti kad idete u goste ili na putovanje.

Viseće stolice

Viseća stolica je alternativa tradicionalnoj visokoj stolici. Ovakav model znatno je praktičniji ukoliko imate mali stan i kuhinju jer ne zauzima previše mesta, stolica je teška do pet kilograma, solidno čvrsta, a cena joj je pristupačna. Napravljena je od metalne konstrukcije, udobnog štofa, čvrstog naslona i sedalnog dela.

Osim toga, ima sve zaštitne dodatke neophodne za bezbednost vašeg deteta, ali vodite računa o tome da njegova težina ne premašuje preporučenu kako se ne bi prevrnulo. Viseća stolica može da se pričvrsti za čvrst, stabilan kuhinjski sto pomoću šrafova napravljenih na principu zavrtnja na mašini za mlevenje mesa. Ovakve stolice mogu koristiti deca od šest meseci i ona starija sve dok ne dostignu težinu od 15 kg. Nedostatak im je to što nemaju oslonac za noge.

Stolice-ljuljaške

Proizvođači dečjeg nameštaja konstantno usavršavaju svoj asortiman s ciljem da – osim udobnosti – ponude i funkcionalnost. Tako, na primer, dečja stolica može da posluži i kao ljuljaška. Neki složeniji i skuplji modeli imaju elektronsku ljuljašku, pa tako možete izabrati određeni režim ljuljanja, uz muzičku pratnju ili bez nje. Mnoge mame aktivno koriste ovu mogućnost kako bi sebi obezbedile dodatno vreme za neke druge aktivnosti. Na nekim dečjim stolicama postoje i igrice – kao što je pazl – raznobojne lampice i muzička tastatura, što će održavati pažnju vašeg mališana dok mu vi pripremate obrok.

Poslužavnik ili sto?

Poslužavnik je praktično rešenje jer se lako čisti, a ujedno se smanjuje mogućnost oštećenja ploče stola. S druge strane, visoka stolica koja se stavlja za trpezarijski sto omogućiće vam da bebu od najranijeg uzrasta uključite u porodične rituale, što će joj pružiti priliku da brže usvoji pravila ponašanja za stolom. Ako ne možete da odaberete tip stolice, onda kupite visoku stolicu dvostruke namene.

Kod stolica za hranjenje beba najbitnije je da se lako održava.

Stolica za hranjenje tokom obroka može da se isprlja na sve moguće i nemoguće načine! Model koji će ubrzati čišćenje znatno će vam olakšati život. Prednost uvek dajte onima koji imaju ravne i glatke površine, bez nepotrebnih elemenata, reljefa i ukrasa u kojima hrana može da se zadrži, kao i onima s presvlakama na sedištima koje mogu da se operu u mašini.

Stolica za hranjenje beba

Pored saveta, u nasoj prodavnici mozete da porucite stolice za hranjenje beba koje su po svim standardima bezbedne za vasu bebu. Posetite nas u Kisackoj 50, Novi Sad.

Posetite nas na facebook-u ili zapratite na instagramu

Instagram: @moon_and_stars_ns

Facebook: @kreveticizabebe.rs

https://www.kreveticizabebe.rs/product-category/krevetici