Kolica za bebe, kako odabrati kvalitet?

kolica za bebe

Kolica za bebe, kako odabrati kvalitet?

Kako izabrati dobra i kvalitetna kolica za bebe?

Kada dođe vreme da birate kolica za vašu bebu, evo o čemu sve treba da razmislite pre donošenja odluke:

O težini kolica:

Koja ćete najčešće voziti vi ili vaš suprug. Svaka kolica moraćete često podići zajedno sa bebom. Koliko god da je stepenica u pitanju prilikom ulaženja u zgradu, do lifta, na prelazima ulica, kod visokih ivičnjaka, poželjno je da su kolica što lakša, a da naravno zadovoljavaju i sve drugo potrebno za položaje bebe u njima.

O položajima kolica:

Preporučeno je da do 6 meseci vaša beba leži u kolicima u potpuno horizontalnom položaju. Tek nakon tog perioda, možete bebu polako da počinjete da stavljate u neke podesne polusedeće položaje. Takođe je poželjno da beba bude u tom najranijem uzrastu okrenuta prema vama, a tek kasnije kada poraste, biće joj zanimljivo da posmatra svet okrenuta od vas. Zato je poželjno da kolica imaju sve te mogućnosti.

Širina kolica:

Je takođe bitna, posebno u periodu kada beba leži u horizontalnom položaju, omogućite joj da može slobodno da podigne rukice pored glave dok spava.

Točkovi i amortizacija:

Prilikom vožnje su takođe detalji od kojih zavisi bebina udobnost prilikom vožnje. Točkovi koji se lako okreću, koji su gumeni, umesto plastični, možda su za nijansu bolji i udobniji, ali danas je i plastičan točak prilično kvalitetno urađen na većini kolica.

Da li planirana kolica za bebe mogu da stanu u lift zgrade:

U kojoj živite je ključno pitanje. Posebno ukoliko birate kolica za blizance. Tada obavezno proverite šta od kolica imate na tržištu da zadovoljava ove kriterijume.

Kako se kolica za bebe sklapaju:

Presudno je u odnosu na vaš stil života. Ukoliko niste vozač, potrebno je da kolica za bebe lako možete da  unesete u gradski prevoz na primer. No ukoliko ste vozač, vodite računa u tome da li sklopljena kolica lako ulaze u vaš gepek.

Visina rukohvata:

U odnosu na vašu visinu je  takođe važan detalj u odabiru kolica, jer vi treba da sa lakoćom gurate kolica, u normalnom položaju tela, bez potrebe da se saginjete.

Kvalitet materijala:

Na kolicima je danas manje više sličan, ali je važno da lako možete da ga perete i održavate čistim.

I tek na kraju bavite se dizajnom i bojom prilikom izbora kolica, što je naravno mamama često motiv broj jedan prilikom izbora kolica. Naravno da je normalno da želite da kolica za vašu bebu lepo izgledaju i da vam se dopadaju, ali pokušajte da prvo razmislite o svim prethodno nabrojanim stavkama, pre donošenja odluke.

Cena kolica:

Je naravno faktor koji vas usmerava, shodno vašim mogućnostima, ali dobra je vest da danas stvarno možete da odaberte dobra kolica u širokom dijapazonu cena na našem tržištu.

Kolica za bebe

Pored saveta, u nasoj prodavnici mozete da poručite kolica koja su po svim standardima bezbedna za vašu bebu. Posetite nas u Kisackoj 50, Novi Sad.

Posetite nas na facebook-u ili zapratite na instagramu

Instagram: @moon_and_stars_ns

Facebook: @kreveticizabebe.rs

https://www.kreveticizabebe.rs/product-category/krevetici